carbune activ

Cărbune în săpun

Cărbunele activ este o pulbere neagră, inodoră, fără gust, care este folosită deja de foarte multă vreme în scopuri medicinale.

Cărbune obișnuit…? Nu, nu este vorba despre cărbunele pe care îl scoatem din sobă – și nici măcar despre bricheta de cărbune folosită la grătar. Deși ambele pot fi făcute din aceeași materie primă, brichetele de cărbune conțin și substanțe toxice pentru oameni. Cărbunele activ este de fapt cărbune de lemn care a fost tratat cu oxigen la temperaturi foarte ridicate pentru a-l face mai poros. Acest tratament îi schimbă structura internă, creând găuri microscopice în suprafața sa, crescând semnificativ suprafața acesteia. Pulberea neagră fină obținută astfel, este de obicei vândută în sine, încapsulată ca supliment alimentar.

Cărbunele activ este adăugat și la o varietate de produse alimentare și nealimentare, de la înghețată la paste de dinți. Astăzi, însă, este cel mai frecvent utilizat cu scopuri medicinale pentru tratamentul de urgență al supradozelor sau intoxicațiilor cu medicamente. Acest lucru se datorează faptului că, cărbunele activ nu este absorbit în tractul intestinal. Cu toate acestea, pe măsură ce trece prin organism, se leagă de el diverse toxine și substanțe toxice pentru organism. Deci nu sunt absorbite, ci sunt eliminate împreună cu carbonul.

Dar ce caută în cosmetică?

Este folosit de ceva timp în cosmetică: poate fi găsit ca ingredient în creme, măști de față, paste de dinți și săpunuri. Este folosit pentru efectul său de curățare și detoxifiere datorită absorbției remarcabile. Există dezbateri despre eficacitatea lui de a regla producția de sebum, și de a elimina contaminanțiile din pori – de fapt, nici efectul pozitiv, nici contrariul nu sunt susținute de cercetările oficiale. Un lucru e sigur: este un exfoliant blând datorită texturii sale fine de pudră, ajutând astfel la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, împrospătând pielea. Datorită proprietăților sale de curățare blândă, l-am inclus în săpunul de curățare facială cu cărbune activ Purity și în masca noastră facială deasemenea. În ambele cazuri, am adăugat substanțe suplimentare efectului cărbunelui activ. Astfel putem oferi clienților noștri produse cu adevărat curățătoare, și de îngrijire profundă.