Vitamin E

Favoritele noastre: vitamina E

Îmi amintesc mereu cu un zâmbet pe buze de prima perioadă când am făcut cremă. Atunci, neavând încă un cadru financiar pentru a cumpăra materiile prime în cantități mai mari, am ales cele mai mici variante posibile. De exemplu, în cazul vitaminei E, m-am dus la farmacie și am cumpărat capsule cu vitamina E, acasă le-am perforat cu grijă cu un ac și am încercat să storc capsula de plastic moale cât mai mult posibil, pentru picătura de vitamină, în așa fel încât să ajungă cât mai mult posibil în cremă și nu pe mâinile mele :))

Capsule de vitamina E

De atunci, bineînțeles, am evoluat foarte mult, acum măsor vitamina E folosind o pipetă sau măsor la o scară în grame – dar de fiecare dată când lucrez cu ea, îmi amintesc de vremurile inițiale. Mi-a fost clar încă de la începutul creării cremei: Vitamina E este o comoară care trebuie inclusă cu siguranță în cremele noastre! De atunci o folosim necontenit iar pielea noastră continuă să fie recunoscătoare pentru efectele sale benefice. Vitamina E (o regăsiți uneori ca tocoferol) înfrumusețează pielea noastră din interior și din exterior și este deseori numită vitamina pielii.

În ce puteți găsi vitamina E?

Din fericire, nu este prea dificil să includem în dieta noastră acestă vitamină importantă. Deoarece vitamina solubilă în grăsimi, cu efect antioxidant se regăsește în multe alimente răspândite. Dacă îți plac de obicei uleiurile vegetale presate la rece, alimentele verzi (cum ar fi spanacul, broccoli, avocado sau kiwi), carnea, ficatul, ouăle sau semințele oleaginoase, poți fi sigur că în organismul tău e prezentă vitamina E. De exemplu consumul zilnic al unui pumn de nuci, asigură deja doza zilnică recomandată. Desigur, poți depăși această doză fără grijă. Un avantaj al acestei vitamine fiind faptul că nu se poate supradoza. În unele studii, consumul de zece ori mai mare decât cantitatea zilnică recomandată pentru o lungă perioadă de timp, nu a prezentat niciun efect secundar.

Pe rafturile magazinelor putem găsi și uleiuri îmbogățite cu vitamine. Însă, experții nu recomandă consumul lor. Organismul nu poate utiliza atât de eficient vitaminele adăugate artificial, precum pe cele ce le aducem în organismul nostru cu alimente integrale.

Efectele vitaminei E

Cu o dietă bogată în vitamina E putem contribui la menținerea sănătății noastre. Vitamina E protejează membranele anumitor celule, inhibă producerea de radicali liberi în timpul proceselor de oxidare celulară, protejează inima și creierul (de exemplu, inhibă dezvoltarea bolii Alzheimer), susține sistemul imunitar.

Atât consumat cât și extern, aplicată pe piele, își exercită efectul pozitiv asupra pielii. Nu numai că protejează pielea de efectele externe, distructive, ci o și hrănește și o regenerează. Ajutând la menținerea stratului protector al pielii, reduce vulnerabilitatea acestuia. Protejează, de asemenea, pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi și ale razelor UV. De aceea este recomandat să folosim creme cu un conținut ridicat de vitamina E, în special vara. Are un efect calmant și antiinflamator, așadar, în caz că totuși ne bronzăm prea tare la plajă, putem profita și ulterior de efectele sale benefice. De asemenea, reduce semnele îmbătrânirii prin elasticizarea pielii și încetinirea formării ridurilor. Stimulează formarea epidermei, ajutând astfel regenerarea pielii.

Vitamina E este cu adevărat un ajutor minunat în menținerea frumuseții și sănătății noastre. Așadar, sfatul de astăzi, dacă doriți să faceți ceva pentru sănătatea pielii voastre: mâncați o salată delicioasă îmbogățită cu nuci și ulei presat la rece.

Și, bineînțeles după asta ungeți-vă pielea cu unul dintre produsele noastre Purity care conțin vitamina E!