Argan

Kedvencek: az argánolaj

Argánolaj: az arckrémünk és arcpakolás különleges összetevője, néha a luxustermékek nagy betűvel hirdetik, hogy tartalmazzák – és ha utánanézel, ledöbbenhetsz, hogy milyen drága…

De miért is ilyen különleges, és mitől van ilyen csillagászati ára?

Az argánolajat az argánfa termésének magjából nyerik ki – és ezek a fák egyetlen helyen teremnek: egy 820 ezer négyzetkilométeres területen Marokkó délnyugati részén. 70 kilogramm gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy a 20 kilogrammnyi magból 1 liternyi olajat készítsenek.

Ha ezeket a számokat tekintjük, illetve azt, hogy Marokkóból ide kell eljusson az olaj – máris nem furcsa az ár. De mi az, ami miatt még ezt a borsos árat is megéri kiadni?

Az argánolaj minden bőrtípust jól ápol, és amiért az arcbőrt ápoló készítményeinkbe került be: öregedésgátló és ráncosodást csökkentő hatása is van. Visszaadja a bőr rugalmasságát, valamint bőrszerkezet-javító hatásával visszaállítja a bőr feszességét és tónusát.

Argánolaj az arckrémekben

De multe ori nici nu ne gândim la faptul că tenul nostru, adică pielea facială este ceea ce vrem să arată cel mai frumos (din moment ce este văzut cel mai mult de alții). Însă chiar aceasta este zona în care pielea este cea mai expusă efectelor mediului. Nu o protejăm cu o piesă de veșmânt în timpul iernii, vara o bate soarele, se întâlnește direct cu aerul poluat. În plus, adesea o bombardăm cu  fard și fond de ten de calitate inferioară

Így különösen fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy ezeket a hatásokat egy jó összetételű bőrápoló krémmel, időnként pakolással vagy szérummal “orvosoljuk”. Ebben van segítségünkre az argánolaj. Önmagában is jól használható pakolásként, a száraz bőrűeknek akár éjszakai krémként vékony rétegben az arcra kenve. Regeneráló és hegesítő hatású, serkenti a sejten belüli cserét és a bőr megújulását és használata védő hatást fejt ki, korlátozza a környezeti és egyéb külső tényezők káros hatását.

A szépség valóban belülről, az egészségnél kezdődik. Védjük és segítsük arcbőrünk egészségét argánolaj-tartalmú krémekkel!