Cremă de față

Miért használjak Purity arckrémet?

Ha gyanútlan vásárlóként bemész egy drogériába, az arckrémek között a nagyon olcsótól a nagyon drágáig mindent meg lehet találni. Egy dologban azonban nagyon hasonlóak: az összetételükben.

Az összetevőkről…

Érdemes egy pillantást vetni arra, hogy mi is van bennük. Nem csak az, hogy mi van bennük, hanem a sorrend is árulkodó: az összetevők listájában az első helyen az áll, amiből a legtöbb van a krémben, aztán csökkenő sorrendben a többi. Lássuk hát, mit olvashatunk az összetevőknél a leggyakrabban!

Az első helyen rendszerint a vízáll. Ez rendben is van eddig, az arckrémek nem szabad túlságosan zsírosak legyenek, és különben is szükség van a hidratálásra – amit igen, a víz biztosít kívülről-belülről.

A vizet általában a glicerinköveti. No, ez már problémásabb. Nem amiatt, mert önmagával a glicerinnel lenne gond: kis mennyiségben nagy jót tehet a bőrünkkel – viszont ebben a mennyiségben nagyon rosszat tesz neki. Vízmegkötő tulajdonsága van, és sokkal több vizet köt meg, mint amit a krém tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a szövetből kezdi elvonni a vizet. Használat után a bőr szemmel láthatóan, azonnal hidratáltnak tűnik – viszont ez csak ideig-óráig tart, hosszú távon ugyanis kiszáradnak a bőr mélyebb rétegei.

A glicerint ásványi olajok (paraffin, vazelin), esetleg alkohol követi. Az ásványi olajok megnevezés jól hangzik, igaz? Tudtátok, hogy ezek kőolajszármazékok? Nagyon hasznosak: használják motorolajként, hajtóműolajként, fékolajként is… Viszont nem biztos, hogy az arcunkon a helye, hiszen mivel idegen vegyületek, nem tudnak felszívódni, az arcunk felületén maradnak egészen addig, amíg le nem mossuk őket.

Nagyon ritka az az üzleti arckrém, amelyben növényi olajat használnának – pedig ezeknek nem csak zsiradékpótló hatásuk van a bőrre, hanem gyulladásgátló, regeneráló hatásuk is lehet. Ezeket az olajakat nagyon is tudja hasznosítani a bőrünk!

Néha, bevallom, jót szórakozok, amikor egy bolti terméken mégis óriásiba kiírva látom, hogy argánolajjal vagy sheavajjal készült – és az összetevők listájában valóban megtalálom: az utolsó összetevők között…

Aztán a sor legvégén a kisebb mennyiségben jelen lévő összetevők szerepelnek: mesterséges emulgeálószerek, sűrítőszerek, illat- és színezékanyagok, hatóanyagok, tartósítószerek.

Lássuk, ezzel szemben mit kínálnak a Purity arckrémek?

Az első helyen itt is a víz áll, ezt növényi olajak (sheavaj, argánolaj) követi, és csak kis mennyiségben tartalmaz glicerint (ebben a mennyiségben hidratáló hatású), és más természetes anyagokat: emulgeálószert (amit olívaolajból nyernek ki), illatosítót, tartósítót.

A sheavajról és argánolajról külön bejegyzésben írtunk már: valódi csodaszerek a bőr számára! Mindkettő egy különleges olaj, amely már önmagában is remek ápolója lehet bőrünknek – hát még a többi, jól összeválogatott összetevővel együtt!

Mindhárom arckrémünkbe belecsempésztük az olajok jótékony hatása mellé a zöldtea-kivonatot és E-vitamintis. A zöldtea-kivonat egy természetes öregedésgátló anyag, ráncmegelőző hatással, mérsékli a bőrgyulladásokat, védő és frissítő hatású. Az E-vitamint a “bőr vitaminjaként” is emlegetik, erőteljes antioxidáns, gyulladásgátló és regeneráló hatású.

A természetes készítmények nem tudják ugyanazt ajánlani, mint a bolti társaik: gyors, szemmel látható változást. Viszont idővel meghálálja a bőrünk a használatukat: ugyanis azt mélyen, a sejtek szintjén táplálja, ápolja, hidratálja. A változás nem gyors, viszont annál mélyebb és maradandóbb!

crema_de_fata

Ajánljuk: próbáljátok ki arckrémünket – biztosak vagyunk abban, hogy nem fogtok csalódni!